Garagefasad- grundning

Vårt garage har varit ett vilande projekt under den största delen av detta året. Anledningen är väl att huset tog mycket tid från årsskiftet fram till inflynning, sedan tog själva flytten sin tid mm. Nu är vi ialla fall igång igen och det är en glädjande känsla. Det finns förhoppningar om att vi kan ha ett utrymme med fönster, dörrar och portar, så vi faktiskt kan stänga om oss innan vintern.

Momentet nu är fasaden, den ska putsas. Det vi har börjat med nu är att grunda ytan, som består av isolerade lecablock. Grundningen gör man av olika anledningar, dels för att skapa ett bra vidhäftande underlag, då ytan blir väldigt ojämn. Sedan skapar grundningen ett skydd för både vind och vatten över alla fogar. Fogen och lecablocken absorberar olika mängder vatten och för att undvika en fasad som blir brokig vid regn mm, så stoppar grundningen detta.

Grundningen består av Finja Grundningsbruk A, som vi sprutade på fasaden med en trattspruta. Ett snabbt och smidigt sätt att få på grunden överallt. Man får se upp så att inte bilen står för nära eller att vinden ligger på något annat som inte borde få puts på sig!

                                                                  

Grundningmomentet gick snabbt eftersom inga fönster eller dörrar är isatta, inte heller underslagsbrädorna och vi behövde då inte maskera något.

Här har CF börjat montera underslagsbrädorna.

Nästa moment blir då att få de sista trädelajerna på plats, fönster och dörren. Sedan ska allt nätas. Tur att kvällarna är räddade nu framöver!

 

Här  och här kan ni läsa lite mer om tidigare inlägg från garagebygget.

Annons

2 reaktioner till “Garagefasad- grundning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s