Om Villa Ängelsbäck

se även angelsback.blogg.se

Det hela började våren 2008 med ett inlämnat förhandsbesked på två hus i backen. Processen var dryg då tomten inte låg på detaljplanerad mark, men efter åtskilliga besök på bygglovskontoret och stora mängder pappersmaterial fick vi godkännt av kommunen om länsstyrelsen gav sitt medgivande.

Vi hade bestämt oss för att bygga ett Rörvikshus och jobbet tillsammans med dem att hitta rätta vägen till det hus vi ville ha tog tid och ska få ta tid, så man kan tänka igenom alla val som ska finnas med redan från början. Huset vi ritade är ett sluttningshus i två plan på 190 m2. Bilden nedan visa ”baksidan” sidan ner mot havet.

Strax innan julhelgen 2010 fick vi samtalet vi väntat på så länge. Därmed kunde vi kontakta och anlita den snickaren vi vill ha och göra klart alla handlingarna som krävdes.

Våren 2011 satte vi spaden i jorden, skrev på kontraktet med husleverantören och det roliga projektet med att bygga vårt gemensamma drömhus på den absolut finaste platsen var igång!

Under semestern gjöts plattan och väggen in mot jordmassorna samt de fyra stödväggarna murades upp. Efter det var det viktigt att återfylla korrekt och packa massorna väl för att kunna gjuta verandagolvet och garageplattan

Den 7 september, 2011, kom första leveransem från Rörvikshus som bestod av ytterväggarna till nedervåningen samt träbjälklaget mellan planen. Dagen därpå kom ytterväggarna för plan två samt takstolar. På fem dagar hade vi ett hyfsat tätt hus.

Färdigställandet av boningshuset tog sex månader och resultatet blev väldigt bra, i början av mars 2012 sov vi vår första natt på Änglabacken och det kändes som att bo på hotell.

Vi har själva gjort garaget och tar det efterhand som vi hinner med, planen är att det ska vara klart inför vintern 2012.

Den stora utmaningen nu är att utforma en trädgård på vår nästan 3000m2 stora tomt, med 15m höjdskillnad från ena änden till den andra. I nuläget kräver alla moment stora maskiner  och vi  håller fortfarande på att fylla ut på tomten för att kunna göra terasseringar mm.

Planen med trädgården är ett flerårsprojekt som säkert alldrig kommer ta slut 🙂 En trädgård ska leva och ständigt förändras.

För att följa byggnationen av Villa Ängelsbäck titta in på angelsback.blogg.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s