Sega maränger med choklad och nötter

Lyxiga maränger som är sega och har smak av choklad och nötter!

5-6 äggvitor
4dl socker
100g choklad
1/2- 1dl rostade nötter

1. Vispa äggvitor och socker till en hård konsistens, använd helst en rostfri bunke eller keramikskål.

2. Sätt bunken över ett vattenbad med termometer i och vispa kraftigt tills du uppnått en temperatur på 65 grader.

3. Ta bort bunken från vattenbadet och FORTSÄTT VISPA så smeten kyls ner till ca 30 grader igen.

20130204-203708h.jpg
4. Smält sedan chokladen över ett vattenbad och rör ner den i smeten. Blanda inte förmycket, kontrasten vitt och brunt är fint!

20130204-203404h.jpg
5. Klicka ut på en pappersklädd plåt och strö över nötterna, alternativt att du rört ner dem i smeten innan chokladen.

20130204-203521h.jpg
6. Baka i nedre delen av ugnen ca 40 minuter på 130 grader. Låt svalna

Lycka till!

Detta inlägg publicerades i Recept. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sega maränger med choklad och nötter

  1. Mette skriver:

    Jaha. Och så möts man av DET HÄR när man sitter och är godissugen. Waaah så gott!!!

  2. Sandra - Ärlagården skriver:

    Åh, de brukar jag oxå göra – så goda!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s