Lyxiga maränger som är sega och har smak av choklad och nötter!
5-6 äggvitor
4dl socker
100g choklad
1/2- 1dl rostade nötter
1. Vispa äggvitor och socker till en hård konsistens, använd helst en rostfri bunke eller keramikskål.
2. Sätt bunken över ett vattenbad med termometer i och vispa kraftigt tills du uppnått en temperatur på 65 grader.
3. Ta bort bunken från vattenbadet och FORTSÄTT VISPA så smeten kyls ner till ca 30 grader igen.
4. Smält sedan chokladen över ett vattenbad och rör ner den i smeten. Blanda inte förmycket, kontrasten vitt och brunt är fint!
5. Klicka ut på en pappersklädd plåt och strö över nötterna, alternativt att du rört ner dem i smeten innan chokladen.
6. Baka i nedre delen av ugnen ca 40 minuter på 130 grader. Låt svalna
Lycka till!
Jaha. Och så möts man av DET HÄR när man sitter och är godissugen. Waaah så gott!!!
Haha, ja det retar alltid någon 😉 Gott som attans var de, speciellt dagen efter då de segat till sig ännu mer.
Åh, de brukar jag oxå göra – så goda!! 🙂