Garagefasad nätning

Efter att det att lecafasaden blev grundad så började det stora jobbet med att näta. Det är ett svetsat putsnät som spikas fast och alla ytor ska täckas. Vi spikar med varmförzinkade kramper och pappspik, eftersom spiken är längre (50mm) så kan de vara lättare att använda dem på vissa platser.

Alla remsor ska överlappas med 3-4 rutor för att skapa stabilitet i nätet, sedan är det viktigt att hörnen är hela, alltså inga skarvar där, samma överlapp gäller vid hörnen. För att få snygga och hållfasta hörn är det bra att vika det så vasst man bara kan.

Vid alla hål i fasaden som för fönster, dörrar, portar och elmätarskåp måste vi förstärka med så kallade frimärken. Det är tillklippta nätbitar ca 250x500mm (eller so stora man får plats med) som vi fäster på diagonalen i alla hörn. De kan man fästa både ovanpå eller under den andra nätningen.

I fönstersmygar och till dörren viker vi ”korgar”, som vi fäster intill karmen och ut runt kanten. Då kan vi få putsen att fastna bra i smygarna också.

Det är lite pill och tålamod som behövs för att få upp nätet. När man spikar är det lätt hänt att man drar i nätet och en bubbla bildas, då är det bara att spika ännu mer och se till att nätet blir slätt och sitter nära lecan.

Trevlig helg!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s